0

A FUTURE WITHOUT FOOTPRINTS

Sinds de oprichting van Bolon in 1949 proberen we steeds weer voorloper op de markt te zijn op het terrein van innovatie. Het is dan ook belangrijk voor ons om producten te creëren met respect voor het milieu. 'A future without footprints' is een uitspraak die we graag willen waarborgen richting onze klanten, onze partners en uiteraard onszelf.
MADE IN SWEDEN

Door de vele voordelen op het gebied van milieu, transport en logistiek kunnen wij de volledige controle houden over de productie en de processen binnen ons bedrijf.

ALTIJD TOEZICHT

Op het gebied van afval en verspilling van materiaal blijven we continue onze processen controleren. Dit heeft tevens een positief effect op water- en energieverbruik.

NIEUWE RECYCLING MACHINE

In 2014 werd onze eerste recyclingmachine aangeschaft en sindsdien scheiden we ons eigen afval, evenals het afval van andere bedrijven. Alle gerecyclede materialen worden gebruikt in de rug van onze producten.

GEOTHERMISCHE KOELING

We gebruiken alleen lokaal getrokken grondwater, en geen koelmiddel voor ons koelingsproces. Onze hele fabriek, ons magazijn, onze kantoren en machines zijn watergekoeld. Zelfs onze warmtepompen maken gebruik van lokaal grondwater.

FTALAAT VRIJ

We hebben de ftalaten vervangen door een bewezen veilige, en geteste weekmaker - zonder afbreuk te doen aan duurzaamheid, comfort, geluidsabsorptie of algemene kwaliteit.

UITGEBREID FILTERINGSSYSTEEM

Het backing proces van onze vloeren wordt gedaan door middel van het produceren van dampen. Om hier goed mee om te gaan, hebben we een filter geïnstalleerd die 98% van alle dampen verwijdert in de fabriek.

CERTIFICATEN

Elke collectie van Bolon wordt geleverd met een van 's werelds meest veeleisende milieu-certificeringen.
Certificaten